Hoe is het weer in Zuid-Tirol?

Als je op vakantie gaat naar Zuid-Tirol wil je natuurlijk graag weten wat je qua weer kunt verwachten. Reken in de zomer en lente op temperaturen van rond de 20 graden Celsius. In de maanden juli en augustus schijnt de zon gemiddeld 7 uur per dag. Het wordt in Zuid-Tirol meestal niet extreem warm en dat vinden veel toeristen juist fijn. Je gaat naar dit gebied op vakantie om leuke activiteiten te ondernemen zoals wandelen, bergbeklimmen en fietsen. Extreme hitte past daar dan niet goed bij. In de winter valt er meestal veel sneeuw en kan het behoorlijk koud zijn.

Wat is de beste periode om op vakantie te gaan naar Zuid-Tirol?

We weten uit eigen ervaring dat juni een uitstekende maand is om naar Zuid-Tirol te gaan. Wij hebben deze Italiaanse provincie in juni twee keer bezocht. Het landschap oogt dan heel groen en de zon schijnt volop. Wist je dat in Zuid-Tirol de zon gemiddeld meer dan 300 dagen per jaar schijnt?

In de zomervakantie komen behoorlijk wat Italianen uit het zuiden naar Zuid-Tirol om te genieten van het mooie landschap en van het koelere weer. Het is er dan een stuk drukker.

Wandelen Zuid-Tirol
In het voorjaar kun je in Zuid-Tirol uitstekend wandelen. Het weer is dan vaak perfect!

Hoe is het weer in de winter?

In de winter zakt de temperatuur dik onder het vriespunt. Het kan in de maanden december, januari en februari gerust min 7 graden Celsius worden. De kans op winters weer is in de maanden december en januari het grootst.

Valt er veel sneeuw in Zuid-Tirol?

In de winter sneeuwt het er behoorlijk wat natuurlijk fantastisch is voor de wintersporters. In Zuid-Tirol kun je onder andere skiën, langlaufen en snowboarden. De meeste sneeuw valt in de maanden december en januari. In de winter schijnt gelukkig ook de zon veelvuldig.

Regent het veel in Zuid-Tirol?

In Zuid-Tirol regent het met name in de hogere delen (in de bergen) wat meer dan in de rest van Italië.

Wat voor klimaat komt er in Zuid-Tirol voor?

In Zuid-Tirol komen twee type klimaten voor:
  • Hooggebergteklimaat
  • Landklimaat

Het hooggebergteklimaat komt voor op de hoogste bergen van Zuid-Tirol. In de rest van de provincie heerst een aangenam landklimaat.

Bekijk de vakanties naar Zuid-Tirol bij onze partners:
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Natuurhuisje
  • ANWB Vakantie

Tip! Hotel Pfösl

Hotel Pfösl Persoonlijke Tip!
Al twee keer verbleven wij in dit hotel. Hotel Pfösl heeft een uitmuntende keuken waar gewerkt wordt met verse, lokale ingredienten. En elk gerecht wordt met liefde bereid, en dat proef je echt! Daarbij zijn de kamers geweldig en is er een heerlijk nieuw wellnesscenter om te ontspannen. Wij kunnen dit hotel bij iedereen aanbevelen! Beoordeeld met een 9.0! Meer info en boeken


Tip! Rondleiding Oude stad

Rondleiding stad Bozen Ontdek alle mooie plekjes van de stad Bozen. De stad heeft prachtige historische monumenten en gebouwen. Een gids vertelt je alles over de geschiedenis van de stad en neemt je mee naar de mooiste locaties waaronder het kasteel Runkelstijn en meer! Per groep tot zes personen. Meer info en boeken